Bild från femkampen 1997

Välkommen

Till Femkampsklubben Av 1992. Klubben som startades 1992 av fem killar som ville ha lite skoj tillsammans.

Femkampsklubben Av 1992 bildades officiellt den 1 augusti 1992, efter ett infall av de tre bröderna Robert, Jörgen och Thomas Larsen, då under namnet Femkampsklubben.

Den äldste av bröderna, Robert, tyckte att det skulle varit roligt om de kunde samlas under ordnade former minst en gång om året, bara för att umgås och ha kul tillsammans.

Den yngste av bröderna, Thomas, kläckte då idén med att ha en femkamp, varpå mellanbrodern, Jörgen, tog på sig att anordna denna.

Jörgen kontaktade svågern Per Axelsson och vännen Bengt Petersson, vilka båda ville vara med.

Redan första året användes den första logotypen för Femkampsklubben, en orange pokal med en svart femma i bucklan och med ordet ”5-KAMP” på foten. Denna logotyp följde med fram till år 2005, men förekommer fortfarande vid vissa tillfällen.

Efter första avklarade femkampen, bestämdes det att det skulle införskaffas en vandringspokal. För att ha råd att köpa denna dyra pokal införskaffade Jörgen ett skraplotteri ”Mitt i prick” på 3000-lotter. Lotteriet skulle ge en vinst på 2 000 kronor, vilka skulle gå till inköp av vandringspokal och minnespriser. Beslut togs att den vars namn blivit inristat tre gånger först, skulle få behålla den. Första inskriptionen i den nya pokalen gjordes således 1993 med namnet ”Jörgen Larsen”. Sedermera den som skulle få behålla pokalen. 1993 utökades även deltagarna med ytterligare en person, nämligen svågern till Jörgen och Per – Joakim Jörnfalk. Dessa sex deltagare anses vara grundstommen i Femkampsklubben Av 1992.

År 2005 var ännu ett historiskt år för Femkampsklubben. Dels togs den nya loggan i bruk och dels döptes klubben nu officiellt till ”Femkampsklubben Av 1992”. Dessutom startades en ny grupp med femkampare i klubben. Den första originalgruppen döptes då till ”Originalen”, varpå dålig fantasi i namngivning gav den andra gruppen namnet ”Kopiorna”. Kopiornas första deltagare bestod av de sex medlemmarna Patrik Hansson, Andreas Hansson, Robert Jönsson, Daniel Ramserdal, Linus Wulff och Göran Granqvist.